Header - Logo De Verwennerij

Ons Wijnassortiment

De Verwennerij organiseert regelmatig wijnproeverijen van reeds bekende en zeker ook nieuwe wijnen. Wij houden u graag op de hoogte via onze website en mededelingen in de winkel.

Als eerste wil ik u noemen wijn uit het zuiden van Frankrijk. Aan de voet van de Mont Ventoux liggen de wijngaarden van Paul Vendran. Deze krachtige RhŰnewijn importeren we zelf. Voor ons werd dat al vele jaren gedaan door Slijterij Otto Kastelijn. Ook een heerlijke rosť komt van dit wijnhuis.

Ons wijnassortiment bestaat uit rode-, witte wijn en rosť, diversen soorten port waaronder Kopke, zoete moezelwijn en champagne en overige mousserende wijnen zoals Spaanse Cava en Italiaanse Prosecco. Ook aan diversen dessertwijnen is gedacht, zoals Santa Fida uit Toscane, ItaliŽ deze is heerlijk met onze Cantuccini koekjes.

De wijnen komen van zeer goede wijnhuizen uit vele bekende wijnlanden. Zo hebben wij wijn uit Frankrijk, Spanje en ItaliŽ, maar ook uit ArgentiniŽ AustraliŽ, Chili, Zuid-Afrika en Duitsland en onze port uiteraard uit Portugal.

Elk land heeft zo zijn eigen smaak en kenmerken op het gebied van wijn. Zo zijn Australische wijnen vol van fruit en hebben de Chileense wijnen een sterk aroma. Maar ook binnen een land kunnen de smaken verschillen. Denk maar aan Frankrijk waar ontelbare soorten wijn worden geproduceerd.

Wij hebben voor iedere smaak een wijn in huis. Kies uw eigen smaak.

Wijnhuizen waar onze wijn gekocht word zijn o.a. La Ferme Saint Pierre, Domaine de la Baume, Le Pre Neuf, Finca Flichman en Houghton. De champagne is van Ellner en een heerlijke bubbel uit Luxemburg is van Cave St. Martin.