Header - Logo De Verwennerij

Op deze pagina vindt u alles over koffie, thee en espressoapparaten

Nivona is een van de merken die wij voeren. In onze winkel hebben we enkele exemplaren staan en kunnen u daar vakkundige informatie over geven onder het genot van een heerlijk kopje tijdens een demonstratie.

Het geheim van zuivere koffie

De koffie die wij voeren kopen wij bij The Golden Coffee Box. The Golden Coffee Box en de naam Boot zijn synoniem voor de beste kwaliteit pure en versgeroosterde koffie. Het familiebedrijf, opgezet door vader Jacob Boot, bekleedt een unieke plaats op de koffiemarkt. Diepgaande kennis van en liefde voor het koffieproduct gaan hand in hand.

Ruim 30 koffiesoorten

Zoon Barend Boot verstaat als geen ander de kunst van het ambachtelijk roosteren van koffie. Een kunst die hij toepast op de ruim 30 koffiesoorten uit 18 verschillende landen. Zorgvuldig en persoonlijk uitgezocht en gekeurd. Van The Golden Coffee Box en de familie Boot mag u dus absoluut de hoogste kwaliteit zuivere koffie verwachten.

Alle koffiesoorten worden in de branderij van Boot op ambachtelijke wijze gebrand; volgens de traditionele methode, waarbij de koffie in kleine hoeveelheden in een roterende trommel bij een temperatuur van ca. 220 C langzaam wordt geroosterd.

Maak uw keuze uit 12 soorten (zie o.a. onderstaande tabel) van onze zuivere arabica-koffie. Overige soorten kunnen wij natuurlijk altijd voor u bestellen.

Koffiesoorten in 250 grams verpakking

Soort o m a Smaak Prijs
Panamaria moment van de dag moment van de dag moment van de dag Mild, beetje fris, zachte geur. 4.70
Colombia caffeïne vrij     moment van de dag Verrassend smaakvol, milder dan de 'normale' Colombia. 5.00
Panama Kotawa moment van de dag moment van de dag   Bittere chocolade, cederhout met zoet bovenin 6.50
Ethiopi� espresso moment van de dag moment van de dag moment van de dag Mocca-achtig, subtiel aroma 6.00
Ethiopi� Gayo Amaro moment van de dag moment van de dag moment van de dag Zoete cacaogeur, zijdeachtige body met intense amandel zoetheid 6.50
Pride of Thailand moment van de dag moment van de dag moment van de dag Kruidig, verfijnd, verrassend. 5,50
Brazil St Terezinha moment van de dag moment van de dag moment van de dag Volle espresso, ondertoon van zoethout, drop en zwarte bessen 7.00
Colombia Espresso caffeïne vrij moment van de dag moment van de dag moment van de dag Verrassend smaakvol, milder dan de 'normale' Colombia. 5.50
Brazilie Santos Espresso moment van de dag moment van de dag moment van de dag Droge afdronk en een lekkere kick. 5.30
Panamaria Espresso moment van de dag moment van de dag   Zalig op elk moment, crèmig, mild ietwat zoet. 5.30
Java Espresso     moment van de dag Zeer karaktervol, volle nasmaak; na een kruidig diner? 5,80
Kenya Espresso moment van de dag moment van de dag   Wervelende frisheid, heerlijk aroma: Wauw! 7.20

Onze thee

Onderstaand een kort overzicht van ons theeassortiment.

Prijzen losse thee per 100 gram
Cranberrythee 2,75
Zoethout 4,25
"Kistje Heusden" 3,80
Ceylon 3,00
Darjeeling 3,00
English Breakfast 3,00
Chocoladethee 3,00
Honeybusch 2,75
China Gunpowder green 2,75
Le Touareg green 2,75
China Jasmin green 2,75
Verwennerij melange 2,75
Amaretto 2,75
Rooibos 2,75
Drop 2,75
English Earl Grey 2,50
Orange & Blossoms 2,75
Sweet Lemmon 2,50
Appeltaart thee 3,00
Lemmon Love 2,75

Thee naar ieders smaak

Behalve losse thee bieden wij u ook theezakjes van het merk Twinings. Als kwaliteitsleverancier van thee sinds 1706, biedt Twinings u een keur aan specialiteitenthees. De talrijke variteiten zijn afkomstig uit de hele wereld. Dat maakt dat er thee is naar ieders smaak. Er is bijvoorbeeld de met bergamot geparfumeerde Earl Grey uit China, de stoere English Breakfast uit India, het fijne nootmuskaataroma van de Darjeeling uit de Himalaya of de fruitige smaak van de Lady Grey op basis van Chinese thee. Smaken om te ontdekken en steeds opnieuw van te genieten.

Zwarte Thee

Zwarte thee ondergaat een lange fermentatie. De oxidatie die tijdens het fermenteren plaatsvindt, zorgt voor de kleur, de kracht, en de sterke geur van de zwarte theesoorten. Oolong thee houdt, voor wat de fermentatieduur betreft, zowat het midden tussen groene en zwarte thee, en verenigt ook alle kwaliteiten van beide soorten.

Groene Thee

Mystiek uit het Oosten
Wie van groene thee houdt, is een liefhebber van pure thee. De blaadjes voor groene thee werden immers direct na het oogsten gedroogd, vermalen en bewerkt. Ze zijn niet of nauwelijks gefermenteerd, vandaar het subtiele aroma van groene thee. Recent onderzoek toont aan dat groene thee heel gezond is. Het product bevat essentile vitamines (A, B en C) en mineralen als calcium en fluor. Omdat groene thee in zijn oorspronkelijke vorm heel subtiel van smaak is, is deze uiterst geschikt als basis voor originele mengelingen. Twinings stelt je alvast een uitgebreid assortiment voor.

Thee met vruchtenaroma

Kersen uit het Nabije Oosten
De moderne consument legt de nadruk op gezond genieten. De gearomatiseerde theesoorten van Twinings nodigen hiertoe uit. Geeft zwarte thee de nodige opkikker, dan zorgt de verfrissende smaak van fruit voor dat extra vleugje genot. Er is keuze uit verschillende fruitige aromas met een exclusief karakter. Daarom gaf Twinings ook graag een herkomstbenaming mee aan de diverse fruitsoorten. Er zijn kersen uit het Nabije Oosten, aardbeien uit het Oude Rome, frambozen van de kusten rond de Middellandse Zee en rode bessen uit Centraal Europa.

Infusies

Er zijn tal van kruidenthees en infusies, die niet gemaakt zijn van de theestruik, maar van andere planten zoals munt, citroenmelisse, kamille, lindebloesem enz. Deze "surrogaat-thees" hebben de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen, omwille van hun aangename en verfrissende smaak, hun gunstige effecten op onder meer de spijsvertering (vb. munt, kamille...), het zenuwstelsel (vb. bergamot, ginseng, citroen-melisse) en hun gehalte aan vitamine C (vb. Rozenbottel, frambozen...). Bovendien hebben ze geen opwekkende werking, door de natuurlijke afwezigheid van cafene, zodat ze rustig voor het slapengaan kunnen gedronken worden.

Iced Tea met zuiver vruchtensap

Twinings Iced Tea is een gamma verfrissende koude dranken op basis van zwarte of groene thee en echt vruchtensap. Deze nieuwe koude thees zijn op maat bereid van de gezondheidsbewuste consument. Ze hebben een zeer laag suikergehalte, en zijn enkel bereid met natuurlijke ingredinten. Bovendien bevatten de Iced Teas van Twinings bijna geen cafene. Deze thee hebben wij ook altijd gekoeld voor u staan.