Header - Logo De Verwennerij

Hollandse Oorspronck Kaas

Noord-Hollandse Kaas Met het rode BOB-zegel
De unieke smaak van Noord-Hollandse kaas. Het Noord-Hollandse weidegebied heeft altijd onder invloed gestaan van een zilte, waterrijke natuur. Hierdoor is het gras rijker van samenstelling en is de melk veel smakelijker. Voeg daarbij de bereiding met ambachtelijke aandacht en zorgvuldige rijping en het resultaat is een unieke kaas: Noord-Hollandse kaas.

Noord-Hollandse kaas heeft van de Europese Gemeenschap het predikaat Beschermde Oorsprongsbenaming (B.O.B.) toegekend gekregen. B.O.B. is te vergelijken met A.O.C. (Appelation d'Origine Controleé). Dit predikaat wordt uitsluitend toegekend aan producten die dankzij hun oorsprong uniek zijn in de wereld.

Noord-Hollandse kaas onderscheidt zich op de volgende punten van standaard Goudse kaas:

  • Het herkomstgebied is Noord-Holland
  • De grondstof is 100% Noord-Hollandse melk
  • De kaas is uniek in haar soort, er bestaat geen vergelijkbaar product
  • De echtheid wordt gewaarborgd door het rode Noord-Holland B.O.B. lakzegel

Noord-Hollandse Goudsekaas is verkrijgbaar in de leeftijden: Romig zacht, zacht belegen, belegen, pikant belegen, oud, classique. Leidsekaas komijn en 35+kaas belegen en extra belegen. Voor 20+kaas hebben wij voor u de boeren 20+.

Boerenkaas in haar puurste vorm

Boerenkaas van verse melk. Gemaakt op geselecteerde boerderijen en natuurgerijpt in speciaal daarvoor geselecteerde kaasopslaghuizen. En echt natuurgerijpt. Niet mechanisch maar echt luikje open, luikje dicht. Gevoel van mensen die een levenlang in de kaas werken. Speciaal selecteren, deze kaas is jong lekker en deze kaas is lekker op leeftijd. Boerenkaas is rijk aan traditie. De kaas wordt apart opgeslagen in traditionele pakhuizen, waar nauwkeurige controle plaats vindt op de rijping. De natuurlijke atmosfeer en luchtvochtigheid zijn mede bepalend voor de uiteindelijke hoogstaande kwaliteit.

Alleen deze boerenkaas mag het speciale KB keurmerk dragen. KB staat voor "Kwaliteitszorg Boerderijzuivel". De kernpunten van KB Boerenkaas zijn:

  • Ambachtelijk, handgemaakt op de boerderij
  • Unieke smaak per bereider en per seizoen
  • Natuurgerijpt in traditionele pakhuizen
  • KB keurmerk is de onderbouwing van kwaliteit en echtheid in de gehele keten
  • KB Boerenkaas is van verse niet gepasteuriseerde boerenmelk gemaakt

Boerenkaas is verkrijgbaar is de leeftijden: Jong, jong belegen, belegen, extra belegen en oud.

Naast deze heerlijke kazen kunt u bij ons ook terecht voor: Brandnetel-, kruiden-, mosterd-, walnoten- en peperkaas. Ook de geitenkazen zowel jong, oud als kruiden en schapenkaas ontbreken niet.

Buitenlandse kazen


Rode korst kaas

Marcaires
Een zacht romige gewassen korst kaas, een toegankelijke kaas die iedereen lekker vindt.

Saint Albray
Gemengde (zowel rood als wit) gewassen korstkaas, met een apart licht pittige smaak.

Chaumes
Beroemde kaas uit het Franse Zuid-westen. Zacht zuivel met een lichte rooksmaak.

Port Salut
De romigste variant in rode korst kaasjes. Korst niet eetbaar

Roucoulons
Uit de Haute-Saône (Oost-Frankrijk), prima kaasje voor de kaasliefhebber.

Kernhem
De meest bekende Hollandse rode korst kaas.

Livarot
Ook wel de kolonel genoemd. Door zijn bandjes om de kaas.

Le Crémier des Chaumes
Heerlijk romig uitschepkaasje met vele mogelijkheden.

Artavaggio
Kaas gerijpt in grotten, vol van smaak

Munster Vigneron
Kaas met een sterk doordringende geur en smaak

Witte schimmelkaas

Roombrie
Roombrie van het huis, heerlijk zacht

Brie rustique
Voller van smaak, loopt lekker uit

Brie Bieslook
Gevuld en bestrooid met verse bieslook

Camembert
Van het huis, niet te sterk van smaak

Camembert Calvados
Pittig van smaak, gedrenkt in calvados

Blauw aderkaas

Blue Stilton
Romig en pittig

Bleu d'Auvergne
Kaas uit Midden-Frankrijk, pikant, zeer geschikt voor kookdoeleinden

Roche Baron
Milde ietwat pikante blauwader kaas, door rijping in kelders krijgt het zijn grijze korst

Cambozola
Romig zacht zuivel met een blauwe schimmel

Danablu
Blauw geaderde kaas uit Denemarken. De smaak is scherp tot pikant

Gorgonzola Castelli
Kaas met prachtige blauwaders en romig van smaak

Roquefort
Deze kaas stamt reeds uit het jaar 1411 en heeft het predikaat AOC. Pittig van smaak

Geitenkaas

Chevre camembert
Een geitenkaasje met de eigenschappen van camembert. Mild van smaak

Chèvre crottin
Een vers geitenkaasje. Zacht en toch fris van smaak

Chèvre Pittoresque blanc
Verse geitenkaas met een frisse smaak, ook te gebruiken om te gratineren

Chèvre Pittoresque bûche
Geitenkaasrol met een witschimmelcultuur, enigszins rul en droog. Fris pikant

Chèvre Pittoresque honing
Verse geitenkaas met honing

Petri Crementell
Geitenkaasrol met verse groente

Chèvre d’Or
Gemaakt van ongepasteuriseerde geitenmelk, droge hobbelige korst

Verse kaas

Roomkaas ananas
Verse roomkaas met ananas

Roomkaas gember
Verse roomkaas met stukjes gember

Roomkaas Italië
Verse roomkaas met olijven en zongedroogde tomaten

Mascarpone-Gorgonzola
Heerlijke gorgonzola met laagjes mascarpone, ook wel Magor genoemd

Mascarpone Castelli
Italiaanse verse roomkaas zeer veel gebruikt voor tiramisu

Mozzarella Castelli
Mozzarella van koemelk, neutraal van smaak. Veel gebruikt als smeltkaas voor op de pizza

Mozzarella Bufala
De originele buffel mozzarella. Fris en zacht vaak gebruikt in gerechten

Feta Dodoni
Griekse feta. Heerlijk door salades

Ricotta Castelli
Zacht en zuivelachtig, net iets steviger dan kwark

Halfhardekaas

Emmentaler
Emmentalers zijn tussen de 60 en 130 kilogram

Gruyère
Zwitsersekaas, vaak gebruikt, samen met emmentaler, voor kaasfondue

Pecorino
Een kaas van schapenmelk

Overige kazen

White Wensleydale
De geschiedenis van deze kaas gaat meer dan 1000 jaar terug. De kaas is volgens traditioneel recept gemaakt en is een beetje honingachtig, welke door toevoeging van veenbessen heel specifiek is

Echte Loo
Een echte trappistenkaas, zacht, romig en licht pittig

Trou de Cru
Klein kaasje gedrenkt in bourgogne, licht pikant van smaak